AQUEST NADAL A EDGAR VOCAL COACH REGALEM SALUT VOCAL

Com és tradició a l’escola, cada any fem un petit obsequi als nostres alumnes per la confiança que han tingut amb nosaltres. Aquest any, l’equip ha decidit regalar SALUT VOCAL i és per això que hem entregat com a regal de Nadal un tub de Lax Vox personalitzat, però…

Saps que és el LAX VOX?
Per què serveix?
Com funciona?

Tot seguit t’expliquem tots els “truquitos” perquè entenguis perquè serveix i puguis utilitzar-ho autònomament.

El mètode de rehabilitació “Lax Vox” va ser creat per la logopeda finlandesa Marketta Sihvo. El Lax Vox és una tècnica senzilla no agressiva que ajuda a millorar la veu i regula al màxim l’energia i l’esforç dels qui l’utilitzen.

L’objectiu principal és aconseguir una eficiència glòtica (contacte de les cordes vocals), regulant i controlant la pressió subglòtica (pressió d’aire que es genera per sota les cordes vocals i controla el flux d’aire) amb el mínim esforç possible, donant com a resultat la fàcil execució de la veu tant parlada com cantada.

Aquest mètode utilitza un tub de silicona de 35 cm de llarg per 10 mm de gruix i es col·loca dins una ampolla amb una mica d’aigua. Al bufar pel tub l’aigua crea una resistència. Si apart de bufar fem sonar la nostra veu, aquesta millora i augmenta la seva efectivitat. El tub és un instrument simple i eficaç que equilibra automàticament les funcions necessàries per a la producció de la veu.

Però per què el puc fer servir?

Com a escalfament vocal.
Com a refredament  vocal (després d’un concert/bolo, després d’haver parlat moltíssim etc.)
Per prevenir problemes de la veu i mantenir-la en forma.
Per correcció de problemes vocals (edemas, nòduls, pòlips, paràlisi cordal…)
Per tractament d’altres patologies no relacionades amb la veu (patologies hipotòniques, fisures labiopalatines, incompetències velars etc.)

Esperem que aquest article t’ajudi a comprendre millor aquesta tècnica i la puguis utilitzar tant a casa com a les classes d’Edgar Vocal Coach amb el teu professor o professora.

Per a més informació consulta el vídeo explicatiu (reel) del nostre instagram.